Dansk plantestartup henter investering og klargør international ekspansion

Bæredygtighed 3. sep 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: Planteslagterne
  • Planteslagterne vil med frisk kapital udbrede selskabets plantebaserede convenienceprodukter til de svenske og britiske markeder

Den danske plantestartup Planteslagterne har med ny investering på 750.000 kr. sat sigtet ind på markederne i Sverige og Storbritannien.

Kapitalen kommer fra det svenske investeringsfirma Kale United, som har investeret i adskillige plantebaserede firmaer i Europa. Og nu skal Planteslagternes plantebaserede convenienceprodukter ud over landets grænser.

Det skriver Planteslagterne i en pressemeddelelse.

Svenske Kale United er bl.a. kendt for investeringer i spanske Heura samt for at løfte det klassiske svenske brand Astrid & Aporna tilbage i butikkerne. Herudover har de bl.a. velkendte brands som Veganz og Eat Just i porteføljen. Kale United har specialiseret sig i at gøde veganske brands. Men det er første gang, de investerer i et dansk brand. Kapitalen til investeringerne rejser Kale United blandt en bred vifte af investorer.

- Planteslagterne er Kale Uniteds første investering i Danmark. Vi har længe holdt øje med det, der sker på det danske marked inden for plantebaserede fødevarer, og ventet på, at vi skulle finde den virksomhed, som vi troede 100 pct. på. Og vi tror på, at Planteslagterne kan levere plantemad, der opfylder andre behov sammenlignet med fx mærker som Beyond Meat og lignende erstatningsprodukter, siger Måns Ullerstam, stifter af Kale United.

Opdateret 3. sep 2021