Dansk kaffe-startup lander millioninvestering

Bæredygtighed 11. mar 2022 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: Ønsk
  • En kapitalfond samt en gruppe erhvervsfolk har investeret 3 mio. kr. i kaffevirksomheden Ønsk, der vil gøre kaffe mere bæredygtig.  

Skrevet af: Søren Tougaard

Kaffe-startupvirksomheden Ønsk fra Nørrebro har fart på. For få måneder siden fik virksomheden status som certificeret B Corp-virksomhed, hvor virksomheder bliver målt og vejet på, om de efterlader et positivt aftryk på samfund, miljø, kunder og ansatte. 

Nu har et hold investorer set lyset i kaffefirmaet, der hver dag leverer økologisk kaffe til mere end 7.000 privat- og erhvervskunder landet over, og deres mission om en bæredygtig kop kaffe.

Bag Ønsk står de to tidligere studiekammerater fra CBS Andreas Kirk og Rasmus Ditlev, der som henholdsvis 22 og 21 år stiftede virksomheden.

Ideen kom efter ophold i både Latinamerika og Afrika, hvor drømmen om at skabe forandringer i kaffebranchen spirede.

Et syndikat af investorer, der tæller otte profiler inden for dansk erhvervsliv - blandt andet CEO i FADL’s forlag Lars Smidt samt brødrene Anders og Martin Bjerregaards investeringsfond – har tilsammen investeret 3 mio. kr. i kaffeprojektet. 

- Vi er utrolig glade for at byde en stærk og kompetent investorgruppe velkommen. Vi har fået nogle kloge penge med ombord og nogle mennesker, der deler vores grønne ambitioner. Planen er, at vi én gang for alle skal vende kaffebranchen på hovedet og gøre bæredygtig kaffe til allemandseje, fortæller Andreas Kirk, medejer af Ønsk.

Kapitalindsprøjtningen har skabt et økonomisk råderum, der betyder, at Ønsk hurtigere kan skalere virksomheden med nye ansatte, øget salg samt endnu flere grønne tiltag.

Lars Smidt udtaler sig på vegne af investorgruppen: 

- Ønsk har formået at opbygge en solid virksomhed baseret på en kompromisløs forretningsmodel, der tilgodeser både kunde og kaffebonde. Det er en imponerende bedrift. I investorgruppen er vi overbevist om, at vi kan give virksomheden ekstra vind i sejlene og hjælpe den med at indfri de skyhøje og beundringsværdige ambitioner.  

Opdateret 11. mar 2022