Dansk fødevare-startup indgår samarbejde med britisk proteinpionér

Bæredygtighed 23. maj 2023 - 2 min læsetid
This describes the image
De tre iværksættere bag danske Tempty Foods: Ana Pejic, Cecilie Engvang Lund og Martina Lokajova.  Foto: Tempty Foods
  • Partnerskabet betyder, at Tempty Foods bliver den første producent ud over Marlow Foods, der bruger mycoprotein i fødevarer. 

Skrevet af: Søren Tougaard

Britiske Marlow Ingredients, der er datterselskab af milliardvirksomheden Marlow Foods, som står bag det plantebaserede Quorn-brand, har indgået et partnerskab med den innovative danske fødevarevirksomhed Tempty Foods.

Bag den dansk startup virksomhed står tre unge kvinder fra DTU og Københavns Universitet, Ana Pejic, Cecilie Engvang Lund og Martina Lokajova.

Partnerskabet betyder, at Tempty Foods bliver den første producent ud over Marlow Foods, der bruger Marlow mycoprotein.   

- Det er vores mål at give andre, ligesindede producenter mulighed for at bruge Marlow mycoprotein, da vi stræber efter at gøre det lettere for flere mennesker over hele kloden at spise mere bæredygtigt og give deres bidrag til at tackle klimaændringer, siger Marlow Ingredients Tom Lindley, Head of Strategy and Marketing hos Marlow Ingredients.

Bæredygtig proteinkilde

Tempty Foods-brandet er allerede lanceret i den danske foodservicesektor. Samarbejdet med Marlow Ingredients vil hjælpe Tempty Foods med at accelerere væksten og ekspandere til nye kanaler og markeder.

- Brugen af Marlow mycoprotein i vores produkter vil give os et bæredygtigt og konkurrencemæssigt forspring. Det vil også give os mulighed for at fortsætte med at skabe næste generations alternativer, der fokuserer på vores kerneværdier, smag og ernæring i stedet for at efterligne kød, siger Cecilie Engvang Lund medstifter af Tempty Foods:

Metoden bag Mycoprotein er udviklet af den britiske Lord Rank tilbage i 1960'erne. Han søgte efter en bæredygtig kilde til protein og opdagede, at en mikroorganisme fra svampefamilien ved navn fusarium venenatum omdanner kulhydrater til protein.  

Tempty Foods aflagde tidligere på måneden selskabets første årsregnskab, der viste et plus på ca. 150.000 kr., mens der blev udbetalt lønninger for ca. 650.000 kr.    

Opdateret 23. maj 2023