Danish Crown vil belønne landmænd med bæredygtighedscertifikat

Bæredygtighed 8. sep 2022 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: Danish Crown
  • Slagterikoncernen indfører et nyt bæredygtighedstillæg på 10 øre per kilo fra 2023 med henblik på at opsamle data om foderudnyttelse. 

Skrevet af: Søren Tougaard

Danish Crowns har et erklæret mål om at producere netto klimaneutralt kød fra 2050 og at have halveret klimaaftrykket i 2030. Dertil er der meget lang vej.

Nu er koncernen klar til at belønne de leverandører, der har et bæredygtighedscertifikat, og som løbende indberetter deres foderforbrug, da det er en vigtig del af grundlaget for at gøre livscyklus-beregningerne endnu mere præcise, lyder det fra slagterikoncernen. 

Helt konkret vil Danish Crown give et tillæg på 10 øre per kilo fra 1. januar 2023 til de landmænd, der giver koncernen adgang til oplysninger om deres foderforbrug. 

Foderforbruget udgør en betydelig klimabelastning i griseproduktionen, og derfor er tillægget en vigtig del af arbejdet med at styrke opmærksomheden mod det rette valg af foder ude på gårdene.

- Det er første gang, at Danish Crown kontant belønner de landmænd, der gør en ekstra indsats i bæredygtighedens navn. Det er et vigtigt skridt for os, men også et helt naturligt skridt, fordi bæredygtighed bliver et vigtigt konkurrenceparameter i fremtiden. Samtidig spiller det godt sammen med vores projekt Andelstanken 2.0, hvor vi sammen med andelsfoderselskaberne får valgt de foderblandinger, der virker bedst, så vi i fællesskab får optimeret den samlede værdikæde i de kommende år, siger Nicolaj Nørgaard, direktør for ejerservice i Danish Crown.

Ejerne kan vælge at bruge Danish Crowns nyskabende E-kontrol – det såkaldte ”Danish Crown Data”, som er rullet ud til andelsejere, der står for produktionen af over 8 mio. slagtegrise herhjemme. Her kan Danish Crown følge grisens vej fra stalden til køledisken.

 

Opdateret 9. sep 2022