Aldi har planer om at bygge nyt i Præstø 

Aldi 1. aug 2022 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: Ulrik Samsøe Figen
  • Den tyske discountkæde overvejer at flytte adresse for at få et mere moderne butiksanlæg

Efter alt at dømme bliver Præstø også indlemmet i den tyske discountkædes længerevarende rejse for at genrejse sine butikker i Danmark.  Senest har Aldi åbnet ny butik i Hirtshals og har siden 2018 investeret millioner på at modernisere og udvide butiksnettet.

Klima-og Teknikudvalget i Vordingborg Kommune har besluttet at sende et lokalplanforlag i høring lige efter sommerferien, hvor det ifølge Sjællandske Næstved fremgår, at det er Aldi, der har planer om at flytte fra sin eksisterende butik på Vesterbro 63 i Præstø.

Forvaltningen ser positivt på projektet, da det "understøtter den videre udvikling, og giver de store boligområder i det østlige Præstø nemmere adgang til dagligvare indkøb.”

Aldi bekræfter over for avisen, at kæden er i dialog med en ekstern udvikler om en eventuel ny butik, men kæden har ikke bundet sig til et nyt projekt.

Planlægningen af en ny dagligvarebutik på hjørnet af Næbvej og Jungshovedvej er tidligere blevet modtaget med skepsis, da den ligger uden for bymidten, ligesom kritikere har anført, at Præstø i forvejen har rigeligt med dagligvarebutikker.

I det oprindelige projekt skulle et bindingsværkshus rives ned. Men ifølge Sjællandske Næstved vil den historiske bygning nu blive bevaret ved at rykke den planlagte dagligvarebutik på 1200 m2 længere ud mod Jungshovedvej.

Opdateret 1. aug 2022