Aldi donerer over 10.000 is til Fødevarebanken

Aldi 10. nov 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: Fødevarebanken
  • En fejl på etiketten betyder, at 10.600 is ikke kan sælges i Aldis butikker. I stedet donerer discountkæden de mange is til Fødevarebanken

Skrevet af: Søren Tougaard

Aldi har som alle andre dagligvarekæder fokus på at mindske madspild året rundt.

Selv om is ikke ligefrem er kendt for at løbe på datoen, kan et stort parti is alligevel ende som madspild, hvis varen er behæftet med fejl på etikken. Det scenarie ville Aldi for alt i verden undgå.

Derfor kontaktede discountkæden Fødevarebanken, da Aldi erfarede, at der var fejl på etikette på 10.600 is af mærket Mucci Sensation. 

- Heldigvis har vi i Danmark FødevareBanken, der arbejder struktureret og fødevaresikkert med at fordele madoverskud til socialt udsatte. Herunder fødevarer med fejl på etiketten, så vi var ikke i tvivl. De is skulle ikke ende som madspild, men bruges til at forsøde dagen på nogle af de væresteder og institutioner, FødevareBanken deler ud til, siger Katrine Milman, CSR-chef i Aldi Danmark. 

- Med donationen fra Aldi kan vi levere lidt ekstra godt til vores modtagere, når vi kører ud med kølebilerne i den næste tid. Brugerne og beboerne på modtagerstederne har jo en sød tand ligesom alle os andre, og derfor er det en kærkommen luksus i hverdagen, siger Lea Gry von Cotta-Schønberg, direktør i Fødevarebanken. 

Opdateret 11. nov 2021