Aldi donerer inventar fra 15 butikker til madspildsorganisation

Aldi 27. feb 2023 -
This describes the image
Inventar fra en nu lukket Aldi i en af de 29 Madoaser, som Stop Spild Lokalt driver. Foto: Aldi
  • Inventar fra lukkede Aldi-butikker vil kraftigt forbedre brugeroplevelsen i de såkaldte Madoaser, som madspildsorganisationen Stop Spild Lokalt driver over hele landet

     

Aldi og Stop Spild Lokalt har samarbejdet siden 2019 om at minimere madspild. Nu får samarbejdet en ny dimension.

Stop Spild Lokalt driver 29 Madoaser, hvor gratis overskudsmad fra blandt andre Aldi gives til borgere, der har svært ved at få madbudgettet til at række. Dagligt uddeler Stop Spild Lokalt cirka 30 tons overskudsmad, og inventaret fra Aldi vil gøre en mærkbar forskel for Madoasernes frivillige personale og brugere.

- Vi har i Stop Spild Lokalt længe haft en drøm om at gøre vores Madoaser til noget mere ensartet genkendeligt for vores brugere. Det er med til at skabe tryghed, når det ligner noget, som man kender. Derfor er vi glade for, at Aldi har valgt at donere deres inventar til os, når deres butikker lukker, siger Rasmus Erichsen, CEO og stifter af Stop Spild Lokalt.

De første ALDI-butikker er allerede tømt, og inventaret er på vej til Madoaser over hele landet. De frivillige tømmer de lukkede Aldi-butikker for eventuelle restvarer og inventar i umiddelbar forlængelse af butikkernes ophørsudsalg.

Største donation nogensinde

Donationen af inventar fra Aldi er den største enkeltstående donation, Stop Spild Lokalt til dato har modtaget. Grundlægger Rasmus Erichsen vurderer, at donationen kan spare Stop Spild Lokalt for minimum 50.000 kr. pr. madoase, som er den estimerede pris, hvis inventaret skulle købes brugt.  

- En donation af inventar betyder meget for en organisation som os. Vi ville aldrig få råd til selv at købe inventaret, og derfor er det helt fantastisk, at vi nu kan genbruge noget, i stedet for det skal smides ud, Rasmus Erichsen

Donationen fra Aldi omfatter alle slags reoler (inkl. bake-off og frugt & grønt), køle- og frostbokse, T-vogne / rulleborde, indkøbskurve, rengøringsvogne, skraldespande og skraldestativer, A-skilte og inventar fra butikkernes baglokale.

- Vi er meget glade for samarbejdet med Stop Spild Lokalt, og med denne særlige donation får de i endnu højere grad mulighed for at hjælpe økonomisk pressede danskere landet over. Så den lå lige til højrebenet. Det er en rar tanke, at vores inventar kan genbruges og skabe gavn for mange, siger Katrine Milman, CSR-chef i Aldi Danmark.

Opdateret 28. feb 2023

Top jobs