59 Aldi-butikker ryger ud af markedet

Aldi 20. dec 2022 - 2 min læsetid
This describes the image
Aldi på Rådhuspladsen i Aarhus er blandt de butikker, som Aldi lige nu forhandler med en anden kæde om overtagelse af Fotos: Helle-Karin Helstrand
  • Efter jule- og nytårshandlen lukker Aldi 59 butikker, som kæden ikke forventer at finde købere til. Kæden forhandler om overtagelse af 15 butikker

For knap to uger siden kom det frem, at tyske Aldi forlader Danmark i det nye år. 

114 af kædens 188 butikker er solgt til Rema 1000, og nu fortæller Aldi, at kæden i løbet af januar og februar vil lukke 59 butikker, som der ikke umiddelbart er købere til.

Aldi forhandler i øjeblikket om overtagelse af 15 butikker.

- Her og nu er vores fokus at fastholde vores loyale og dygtige medarbejdere i butikker og logistik, så vi kan give kunderne en god oplevelse både hen over jul og nytår og lige til det sidste i 2023, siger Finn Tang, adm. direktør i Aldi Danmark.

Aftalen med Rema 1000 sikrer ansættelse til omkring 1.600 af Aldis ca. 2.800 medarbejdere, mens salg af de resterende butikker potentielt kan sikre ansættelse for op til 180 medarbejdere. Lukningen af de 59 butikker i januar-februar ventes at medføre afskedigelse af 625 medarbejdere.

- Vi gør vores bedste for at hjælpe og støtte de medarbejdere, som snart skal finde nyt job. I den forbindelse glæder jeg mig over den store interesse fra andre i branchen for de dygtige kolleger, som vi desværre må opsige, siger Finn Tang.

Der er interesse fra andre aktører i at overtage kædens resterende 15 butikker. Eventuelle handler skal ligesom aftalen med Rema 1000 godkendes af konkurrencemyndighederne.

 

Butikker i forhandling om salg:

- Aarhus, Rådhuspladsen 1d

- Aars, Søndergade 31a

- Esbjerg, Østervangsvej 1b

- Grindsted Vestre Boulevard 3b

- Hjørring, Skagensvej 100

- Horsens, Lilli Gyldenkildes Torv 8

- Nykøbing Mors, Broen 2

- Odense, Havnegade 8a

- Risskov, Ravnsøvej 15b

- Rødby Havn, Færgevej 2

- Silkeborg, Nordre Højmarksvej 1

- Silkeborg, Viborgvej 16a

- Søndersø, Toftekær 6

- Viborg, Vestervangsvej 12

- Viby, Nordbyvej 4

 

 

 

Opdateret 20. dec 2022