Købmand: Elregningen er nu højere end huslejen

Afgifter 21. jan 2022 - 2 min læsetid
This describes the image
  • Spar-købmand i Risskov måtte i december betale en elregning på 156.000 kr. Det får politiker til at reagere

Rasmus Johansen, der er købmand i Spar Risskov, må lige nu betale mere for sine elregninger end for sin leje af butikkens lokaler. I december lød regningen på 156.000 kroner.

På Linkedin skriver partileder Alex Vanopslagh fra Liberal Alliance, at ”sidste år knoklede Rasmus seks-syv dage om ugen og havde kun én uges ferie med familien. Og Rasmus er ikke den eneste. I snart tre år har detailhandlen været en vigtig og yderst omstillingsparat brik i det samfund, der har været underlagt mange hårde restriktioner. Og de har været det helt uden at brokke sig!”

- Jeg tror, vi glemmer, at grunden til, at der igen var varer på hylderne efter bl.a. stormen d. 11 og 12. marts var, at de mange ansatte har knoklet dag og nat for at kunne holde os andre forsynede, skriver Alex Vanopslagh i relation til coronakrisen.

Han tilføjer, at ”i lange perioder har de hver dag gået på arbejde og været udsat for stor smitterisiko i kontakten med de mange kunder. Senere har de skulle arbejde fra morgen til aften med mundbind og visir – uden nævneværdigt brok. De har passet deres arbejde. Det er altså hamrende prisværdigt!”

Men ifølge partilederen har de mange butiksansatte været overset i takketalerne fra regeringen.

Han opfordrer nu regeringen til at give branchen en hjælpende hånd med elregningerne.


 

Opdateret 21. jan 2022